Werkwijze

Intake

Als je contact met mij opneemt en je zorgvraag bij mij neerlegt, kunnen we een afspraak maken voor een intake gesprek. Het intake gesprek kan, afhankelijk van wat er speelt, samen met je kind of alleen plaatsvinden.

Kennismaking

Het is ook mogelijk dat je eerst een oriënterend gesprek wilt. Dit gesprek zal een informele sfeer hebben en dient alleen als je graag wilt weten of het klikt, of je wil graag zien waar je kind straks naar toe gaat en, spreekt mijn werkwijze je aan. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Coachingsessie

Om je kind tot inzichten te laten komen, is het belangrijk dat je kind zich allereerst op zijn gemak en veilig, voelt. Als coach ga ik, naast gesprekken, graag op actieve wijze met je kind aan de slag. Hierbij kun je denken aan; rollenspel, metaforen, tekenen, knutselen en diverse spelvormen. Binnen of buiten, maakt niet uit, alles afgestemd op jullie kind, ieder kind is uniek en er bestaat dus geen standaardaanpak.

Samen gaan we op zoek naar de talenten van je kind, door deze uit te vergroten, kan het kind “in zijn kracht staan”. Vanuit deze kracht kunnen we dat wat nog niet zo goed gaat aanpakken. Kinderen pakken dit snel op, ze zijn vaak veel wijzer dan wij, volwassenen denken, ze hebben hun Eigen-wijsheid.

Evaluatie

Halverwege het traject nodig ik je uit voor een tussentijdse evaluatie. Hierbij bespreken we hoever het staat met de aanpak van de door jou aangegeven problematiek. Graag wil ik weten welke veranderingen je ziet bij je kind in de thuissituatie en op school. Samen kijken we wat er nog nodig is. Als de sessies zijn afgerond volgt er een eindgesprek.