Over mij

Ik ben Rina Hoetelmans, gehuwd en moeder van 2 (inmiddels volwassen) kinderen Sasha en Roy.

In de afgelopen jaren heb ik in mijn praktijk Goed Zo! al heel wat kinderen geholpen met de meest uiteenlopende hulpvragen. En, niet te vergeten, hun ouders!

Gedurende de jaren, zijn de vragen die ik krijg uiteenlopend. Vragen over opvoeding, interactie tussen gezinsleden, hoe ga ik om met…. Sowieso wil ik ouders zoveel mogelijk betrekken bij hetgeen er bij hun kind verandert tijdens de coaching. En daarom richt ik mij ook niet alleen op kindercoaching, maar ook op gezins- en opvoedcoaching.

Een mooi vak

Het begeleiden van kinderen en hun ouders bij echtscheiding, vind ik erg bijzonder. Je kunt immers als ouders wel scheiden als partners, maar nooit als ouders. Dat heeft begeleiding nodig met aandacht en respect voor alle betrokken gezinsleden.

Maar ik doe nog zoveel meer. Kindercounseling, gezins- en opvoedcoaching, maar ik help ook bij rouwverwerking en ik ben Kasam (kanker heb je samen) coach.

Mooie van mijn vak vind ik dat geen enkele dag, casus, kind of ouder hetzelfde is. Een ieder is uniek en vraagt om een unieke aanpak en benadering. Dat is ook waar ieder mens recht op heeft. Geen standaard aanpak of werkwijze, maar maatwerk, iedere keer weer.

Graag verwelkom ik jullie in mijn praktijk om samen duidelijke doelen te stellen om je goed te kunnen helpen. Met als einddoel om met nieuwe inzichten en zelfvertrouwen verder te kunnen.

Opleiding

Om dit mooie werk te mogen doen heb ik diverse opleidingen op HBO niveau gevolgd.

Als eerste heb ik de opleiding kindercounseling bij BGL gevolgd en in 2011 afgerond. Direct daarna ben ik in 2012 mijn praktijk Goed Zo! gestart. Vrij snel was mij duidelijk dat ook in counseling kinderen en ouders onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Logische vervolgstap was voor mij om de Gezins- en opvoedcoaching te gaan volgen, welke ik in 2014 succesvol heb afgerond.

Vervolgens heb ik in de loop van de jaren nog de opleidingen “Begeleiding bij Verlies en Rouw”, “Stiefplancoach” en “Teken je gesprek” gevolgd.

Als laatste, mooie toevoeging voor mijn praktijk, heb ik in 2020 de opleiding paardencoaching gevolgd.

Daarbij heb ik in de loop van de jaren natuurlijk ook de voor mij, als HBO register counselor, verplichte opleidingen gevolgd. Dit zijn de opleidingen Psychosociale basiskennis, Medische basiskennis, Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling en Beroepsethiek basis en verdieping.