Kindercounseling

Als kindercounselor help ik het kind bij het ontdekken van de eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Deze gaan we gebruiken in de situaties die voor het kind moeilijk zijn. Hierbij werk ik oplossingsgericht, in het hier en nu, in een voor het kind veilige omgeving.

Niet goed of fout Maar zo of anders

Ik ga je kind niet vertellen wat hij fout doet of niet kan. Dat heeft hij waarschijnlijk al vaak genoeg gehoord. Samen gaan we kijken wat hij al wél kan. Het aanpakken van een probleem gaat nu eenmaal gemakkelijker als je weet wat je kwaliteiten zijn en je zelfvertrouwen hebt. Vanuit onmacht en onzekerheid is dit een stuk moeilijker. Op deze manier vindt het kind een eigen manier van oplossen en heeft daar dus voor langere tijd iets aan.

Benieuwd naar mijn werkwijze? Kijk dan op deze pagina.

Neem gerust contact op

Ik ben een ervaren kindercounselor en heb een brede kennis van opvoedkunde, psychologie en ontwikkelingspsychologie en kan jou en je gezin op de best mogelijke manier begeleiden. Je bevindt je bij mij in een veilige en vertrouwde omgeving waarin je open en eerlijk kunt praten over je situatie. Lees meer over mij.

Wil je meer informatie over kindercounseling of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op. Ik sta graag voor je klaar om jou en je gezin te helpen bij een gezonde en gelukkige toekomst.