Echtscheiding

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis die veel impact kan hebben op het hele gezin. Het is een periode vol emoties, onzekerheid en veranderingen. Ik bied ondersteuning en begeleiding aan het hele gezin tijdens deze moeilijke periode. Je zit misschien met vragen als:

  • Hoe vertellen we het de kinderen? En wat vertellen we hen wel en wat niet?
  • Hoe zullen ze reageren?

Samen kunnen we kijken wat een voor jullie passende manier is om het de kinderen te vertellen en hoe jullie hen hierin kunnen begeleiden.

Wat kan ik voor jullie doen?

Tijdens de echtscheiding is het voor zowel jullie als de kinderen zwaar. Graag geef ik de kinderen een platform om hun zorgen, verdriet en wellicht boosheid te uiten. Kinderen die begeleiding hebben gekregen tijdens de echtscheiding van hun ouders, hebben hier op latere leeftijd minder last van dan kinderen die geen begeleiding gehad hebben.

Ik help gezinsleden omgaan met de veranderingen die een scheiding met zich meebrengt en om de communicatie en de onderlinge relaties te verbeteren. Jullie als ouders kan ik tijdens de echtscheiding begeleiden in de vragen die er tijdens en na de echtscheiding naar boven komen rondom de kinderen.

Ik verbind weer in de nieuwe situatie. Je relatie als partners is beëindigt, maar je relatie als ouders blijft. Dat je als ouders van je kinderen respectvol met elkaar om kan gaan na de echtscheiding is mijn missie.

Meer informatie?

Mijn coaching richt zich op het verbeteren van de communicatie binnen het gezin, het versterken van de onderlinge relaties en het ontwikkelen van effectieve copingstrategieën om de stress en emoties die een scheiding met zich meebrengt, het hoofd te bieden. Ik bied ondersteuning bij de verwerking van de scheiding en helpen gezinsleden om te gaan met de nieuwe gezinssituatie.

Wil je meer informatie over gezinscoaching bij een echtscheiding of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Ik sta graag voor je klaar om jou en je gezin te helpen bij het vinden van een nieuwe balans en een gezonde toekomst.