(V)Echtscheiding

Bij een echtscheiding komt heel wat kijken, nadat je samen met je partner die beslissing genomen hebt krijg je meer vragen dan antwoorden.

    • Hoe vertellen we het de kinderen?
    • En wat vertellen we hen wel en wat niet.
    • Hoe zullen ze reageren.
    • Welke reacties kan ik verwachten?
    • Welke reactie kan ik even zo laten en waar moet ik actie op ondernemen? Enz. enz.

Dit zijn voorbeelden van vragen die bij u opkomen voordat u het de kinderen vertelt. Hiervoor kunt u bij mij terecht. Samen kunnen we kijken wat een voor u passende manier is om het uw kinderen te vertellen en hoe u hen hierin kan begeleiden.

Tijdens de echtscheiding is het voor zowel u als de kinderen zwaar. Graag geef ik de kinderen een platform om hun zorgen, verdriet en wellicht boosheid te uiten.

Kinderen die begeleiding hebben gekregen tijdens de echtscheiding van hun ouders, hebben hier op latere leeftijd minder last van dan kinderen die geen begeleiding gehad hebben.

U als ouders kan ik tijdens de echtscheiding begeleiden in de vragen die er tijdens en na de echtscheiding naar boven komen rondom de kinderen.

Ik verbind weer in de nieuwe situatie. Uw relatie als partners is beëindigt, maar uw relatie als ouders blijft. Dat u als ouders van uw kinderen respectvol met elkaar om kan gaan na de echtscheiding is mijn missie.